torsdag 7 mars 2013

Hästen som terapi?

Djuren (speciellt hästen) ger barnen en lugn,trygg inverkan.De som är blyga,försiktiga och kanske har dålig självförtroende ändras i hästens sällskap. Hästen accepterar dig som du är.


Kommer det barn till oss,så får de ifall de vill komma in i hästhagen med mig,vissa vill först vara i famnen,för hästen kan ju sparka eller bita ;) sån uppfattning har många om hästen. Visst kan den det,man kan aldrig vara 100% säker om ngt djur. Mina hästar är lugna,de är vana med barn och en massa ståhej ;) speciellt Ronja är förtjust i barn,men hon kan bli lite för närgången och i såna fall kan hon nafsa till i armen,men hon lär sig hela tiden att man får inte göra så....

Hade en mycket kvick,energisk pojke på besök,han var överallt,allt han gjorde va sånt han inte fick göra.
Sprang med käpp i handen och försöka sticka den i getternas ögon osv. vi föräldrar hade svårt att prata med varann när en hela tiden fick springa efter eller förbjuda honom.Till sist lade vi honom på hästryggen,och grabben satt som ett ljus,sa inget såg bara framåt och hade ett brett leende.Jag frågade ngr gånger av honom att är det roligt,fick inget svar ;) han satt bara,han skulle ha säkert suttit i flera timmar.Han blev ner lyftad,sa inget...sökte fram käppen och fortsatte bråka.Det va som ON/OFF.
Hästen är bra terapi,den gången borde man ha filmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar